Sprekers

Anne-Marie Fokkens
Anne-Marie is ondernemer, producent en tv-presentator voor het Algemeen Dagblad en Omroep Brabant. Ze heeft een grote affiniteit met duurzaamheid en innovatie.
Tijdens dit event vervult ze de rol van moderator.

lex boonLex Boon
Als directeur van de Automotive Campus leidt Lex Boon een klein toegewijd team van professionals. De primaire focus van het team is om de groei van de Automotive Campus verder te ontwikkelen en te versnellen als onderdeel van de Brainport Regio.
Jan Lammers
Jan Lammers is naast autocoureur, sportief directeur van de Nederlandse Grand Prix. Op 22-jarige leeftijd debuteerde hij in de Formule 1, waarin hij van 1979 tot 1982 en in 1992 actief was. Naast de Formule 1 racete hij in allerlei klassen tegen Alain Prost, Nigel Mansell, Damon Hill en Eddie Irvine. Met Andy Wallace en Johnny Dumfries won hij in een Jaguar, nota bene met een kapotte versnellingsbak in 1988 de 24 Uur van Le Mans. Zie ook: www.janlammers.nl
Jan WoutersJan Wouters
Jan Wouters houdt zich in zijn professionele werk zowel bezig met de toekomst van de automotive sector/mobiliteitssector als met het verleden. De combinatie van die twee geeft een unieke kijk op welke trends echt van belang zijn en welke slechts interessante hypes zijn. Jan heeft een unieke en eigenzinnige kijk op alle aspecten van mobiliteit. De focus ligt daarbij op slimme en schone mobiliteit van de toekomst. Zie ook www.wautomotive.nl
marie josé baartmansMarie-José Baartmans – panellid Heavy Duty
Als mede-grondlegger en eigenaar van het eerste Core Business Zero Emissie Transportbedrijf ‘BREYTNER’ is Marie-José sinds 2014 actief op gebied van Zero Emissie goederenvervoer. BREYTNER ziet de transitie naar emissieloos goederenvervoer als een grote kans voor de transportbranche en acteert als innovatieve koploper. Door te laten zien wat er wél kan en samen met haar klanten concepten uit te werken en nieuwe logistieke processen te implementeren wordt er continue ervaring opgedaan in praktijksituaties. Met meer dan 250.000 gereden elektrische kilometers weet Marie-José waar je tegen aan loopt in de dagelijkse praktijk. Deze ervaring wordt graag gedeeld, zowel de successen als de mislukkingen.
rik baertRik Baert – panellid Heavy Duty
Dr. Rik Baert is lector Future Power train. Hij is deskundig op het terrein van nieuwe oplossingen voor zuinige en duurzame energie- en aandrijfsystemen. Hij heeft gewerkt als universitair docent aan de Technische Universiteit Delft en R&D-medewerker in de groep voorontwikkeling-motoren bij DAF Trucks in Eindhoven. Sinds 1994 is hij werkzaam bij de Powertrain afdeling TNO Automotive. Daarnaast was hij gedurende twaalf jaar (1997 tot 2008) hoogleraar Verbrandingsmotoren aan de TU Eindhoven. Sinds september 2012 is hij aangesteld als lector bij Fontys Hogeschool Automotive.
adwin martensAdwin Martens – panellid Heavy Duty
Adwin Martens is Director WaterstofNet vzw. WaterstofNet vzw ontwikkelt en realiseert samen met industrie en overheden duurzame waterstofprojecten en roadmaps om emissievrij transport en energieopslag mogelijk te maken. De centrale focus ligt op Vlaanderen en Nederland en we werken structureel samen met een netwerk van zo’n 45 bedrijven. Concreet zijn we op vlak van mobiliteit en waterstof betrokken bij ontwikkeling en realisatie van projecten rond tankstations, auto’s, bussen, vuilniswagens, heftrucks en vrachtwagens op waterstof.
jack martensJack Martens – panellid Heavy Duty
Jack Martens is projectmanager Advanced technology & external contacts DAF Trucks. Hij is sinds 1985 werkzaam bij DAF en sinds 2008 in de huidige functie. Voor het advanced technology deel van zijn activiteiten is hij verantwoordelijk voor het portfoliomanagement en opstellen van roadmaps voor toekomstige voertuig technologieën.
Externe relaties omvat een breed palet aan activiteiten. Hij is actief binnen ACEA en draagt hier een steentje bij aan het definiëren van posities van de vrachtwagen industrie op toekomstige EU wetvoorstellen. Maar ook de samenwerking met kennisinstituten, opzetten van subsidie projecten is onderdeel van zijn activiteiten.
maarten balkMaarten Balk - pannellid Personenauto's
Maarten Balk, momenteel adjunct divisiemanager Voertuig Regelgeving en Toelating (VRT), is al meer dan 10 jaar werkzaam bij de RDW in het domein van typegoedkeuringen van onderdelen en voertuigen. Een aantal gebeurtennissen heeft hij van dichtbij meegemaakt waaronder het schandaal rondom de sjoemeldiesels en de intrede van de eerste stapjes naar zelfrijdende voertuigen. De komende jaren zal de automotive sector nog meer en sneller veranderen. Maarten ziet als uitdaging voor de komende jaren om met al deze ontwikkelingen mee te gaan en blijvend de balans te houden tussen innovatie en veiligheid.
richard smokersRichard Smokers - panellid personenauto’s
Richard Smokers houdt zich al 27 jaar, waarvan 20 jaar bij TNO, bezig met onderzoek en advies op het gebied van de energie- en milieu-impacts van mobiliteit en de technische en beleidsmatige opties om mobiliteit te verduurzamen. Tussen 2005 en 2018 was hij via studies voor de Europese Commissie nauw betrokken bij de ontwikkeling van Europese CO2-wetgeving voor personen-, bestel-, en vrachtauto’s. De afgelopen twee jaar was hij medeauteur van de Meerjarige Missiegedreven Innovatie Programma’s 9 en 10 die invulling geven aan de innovatie-opgaven voor mobiliteit in de context van het Nederlandse Klimaatakkoord.
jaap tuinstraJaap Tuinstra - panellid personenauto’s
Jaap Tuinstra is Manager Public Affairs PON Holding.
Frank VersteegeFrank Versteege - panellid personenauto’s
Frank Versteege is werkzaam als manager Public Affairs voor de Louwman Group, o.a. importeur van Toyota, Lexus en Suzuki. Hij houdt zich vooral bezig met het promoten van duurzame aandrijflijnen zoals hybrides, plug-in hybrides, batterij elektrisch en Fuel Cell elektrisch bij overheden en relevante stakeholders. Ten aanzien van waterstof onderzoekt hij momenteel welke kansen en mogelijkheden tot samenwerken er in de toekomst ontstaan voor de Louwman Group ten aanzien van H2 mobiliteit in de breedste zin van het woord.